Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka z ryżu i jabłek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 4 sztuk
jabłka 1 kilogramów
cukier 1/2 szklanek
Cynamon 1 sztuk
masło 1/2 kostek

Wykonanie:

Ryż ugotować an półtwardo.Masło wsadzić do zamrażarki. Jabłka obrać pokroić w kostkę małą. Jabłka prażyć z odrobiną masła, cukrem i cynamonem. Do naczynia żaroodpornego lub formy kładziemy połowę ryżu na to jabłka i na wierzch ryż posypujemy jeszcze cynamonem i trzemy na wierzch masło. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2009-04-28

mniammmmmmmmmm

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER