Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Ciasto z rabarbarem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
cukier 170 gramów
olej 0,5 szklanek
jajka 4 sztuk
proszek do pieczenia 1-2 łyżek deserowych
rabarbar 50-100 gramów
cukier puder według uznania

Wykonanie:

Białka ubić, w połowie ubijania zacząć dosypywać cukier. Dodać żółtka cały czas ubijając. Wlać olej, na koniec dodać mąkę z proszkiem. Wymieszać. Wyłożyć na blachę, na wierzch położyć owoce.
Piec przez ok. 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.

Uwagi:

Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER