Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Ciasto mandarynkowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mielone migdały 250 gramów
cukier 220 gramów
mandarynki 5 sztuk
jajka 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Mandarynki gotować w wodzie przez ok. 2 godziny, odsączyć, wrzucić do miski wraz ze wszystkimi składnikami. Dobrze zmiksować.
Piec w 17O stopniach Celsjusza przez ok. godzinę.

Uwagi:

Mandarynki muszą być słodkie i bezpestkowe (najlepiej jeśli są to klementynki, po ugotowaniu można przeciąć na pół i sprawdzić czy nie ma pestek). Mandarynki dodajemy do ciasta wraz ze skórkami.
Surowe ciasto jest dosyć płynne.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER