Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Schabowe koperty z serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab 40 dekagramów
ser gouda 4 plastry
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na cztery w miarę równe części. Rozbijamy na prostokątne kotlety. Przyprawiamy i kładziemy na środku plaster sera. Mięso składamy w kopertę, sprawdzając czy ser nie wystaje. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu uważając, by ser nie wyciekł. Podajemy z ziemniakami i podsmażonymi warzywami.

Autor: Szesana

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER