Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Kotlet po francusku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab 500 gramów
mąka pszenna 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
przyprawa uniwersalna 10 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
szynka 100 gramów
groszek konserwowy 100 gramów

Wykonanie:

Mięso umyć,pokroić na 5 plastrów,oprószyć przyprawą.Następnie rozbić tłuczkiem,obtoczyć w mące i w roztrzepanych jajkach.Szynkę pokroić w paseczki.Groszek odsączyć.Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju.Wierzchnią stronę kotleta gdy jajko jest jeszcze nie ścięte posypać szynką i groszkiem.I Smażyć jeszcze około 2 minut.

Autor: agnesj77

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-28

nie wiem jak to będzie przylegać na górze kotleta

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER