Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Babeczki cytrynowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 220 gramów
cukier 150 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mleko 150 mililitrów
olej 150 mililitrów
jajka 2 gramów
sok z cytryny 1 sztuk

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz soku z cytryny mieszamy mikserem na gładką masę. Wlewamy sok i delikatnie mieszamy.
Na blasze ustawiamy papilotki, ciasto wykładamy do 2/3 wysokości foremki. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut.

Uwagi:

Sok wyciśnięty z 1 cytryny.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: drg vhdg

Data: 2011-02-14

najlepsza polewa to kethup :)

Autor: drg vhdg

Data: 2011-02-14

najlepsza polewa to kethup :)

Autor: BETI

Data: 2010-12-03

NA PEWNO JE ZROBIĘ DZIECIOM NA ŚWIĘTA

Autor: BETI

Data: 2010-12-03

MUSZĘ JE ZROBIĆ NA ŚWIĘTA MOIM DZIECIOM

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

są pyszne, lekkie, mięciutkie i o delikatnym smaku

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER