Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Aronia do mięsa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
owoce aronii 1 kilogramów
jabłka 1 kilogramów
cukier 1 kilogramów
woda 1 szklanek
gruszki 1 kilogramów

Wykonanie:

Aronie zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 2 godziny. robimy syrop z wody i cukru w rondlu. potem dodajemy krojone gruszki, jabłka aż do momentu gdy owoce staną się szkliste. do tych owoców dodajemy odsączone owoce aronii, doprowadzamy do wrzenia, odstawiamy. następnego dnia smażymy 20 min, wkładamy do czystych słoików, zabezpieczamy krążkiem moczonym w spirytusie, szczelnie zamykamy. przechowujemy nawet przez kilka lat w ciemnym i suchym miejscu.

Autor: Skarlet_b

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER