Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Galaretka porzeczkowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
porzeczki czerwone 1,5 kilogramów
cukier 75 dekagramów

Wykonanie:

Owoce wkładamy do rondla, miażdżymy zagotowujemy przez 10 min. przecedzamy przez sito, do płynu dodajemy cukier, gotujemy na wolnym ogniu przez 20 min, wlewamy do ciepłych słoików, czekamy aż wierzch się lekko zetnie, zamykamy kładąc krążek moczony w spirytusie i szczelnie zakręcamy. doskonale się przechowuje w ciemnym i suchym miejscu.

Autor: Skarlet_b

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER