Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kotleciki z piersi kurczaka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś z kurczaka 1 sztuk
jajka 1 gramów
bułka tarta według uznania
olej według uznania
bazylia 10 listków

Wykonanie:

Mięso umyć i osuszyć. pokroić w plastry. Pobić tłuczkiem delikatnie. moczyć w rozbitym jajku potem bułce tartej i kłaść na rozgrzaną patelnie. Smażyć z obu stron. podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. Dekorować bazylią.

Autor: marzeniew

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-29

Bułkę tartą najlepiej wykonać samemu z czerstwej bułki. Jest smaczniejsza.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER