Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Babcina owocówka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
owoce według uznania
jeżyny według uznania
spirytus 1 litrów

Wykonanie:

Wsypujemy umyte owoce do słoja, zalewamy spirytusem 1:1. Gdy wszystko będzie już w słoju szczelnie go zamykamy i zostawiamy na 6 miesięcy w ciemnym miejscu. , potem odcedzamy i pozostałe w słoju owoce zalewamy 40 % wódką tylko do poziomu przykrycia owoców. odstawiamy na 6 miesięcy. i ta nalewka będzie trochę mniej aromatyczna. zamiast wódka można zalać owoce syropem ( 50 dkg cukru i 2 szklanki wody) i spirytusem i pozostawić na 9 miesięcy wyjdzie z tego doskonały słodki likier.

Uwagi:

Mieszane owoce truskawki maliny morele. Jeżyny czarne jagody wydrylowane wiśnie

Autor: Skarlet_b

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2009-04-28

niammm

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER