Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Jałowcówka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
spirytus 1 litrów
cukier 50 dekagramów
woda 2 szklanek

Wykonanie:

Wypłukać i osuszyć jagody jałowca, rozdrobnić, dać do słoja, zalać spirytusem, dodać szklankę wody, pomieszać i odstawić na tydzień. potem zagotować szklankę wody ze szklanka cukru o odstawić do wychłodzenia. jałowiec odcedzamy, łączymy z syropem i odstawiamy na 10-12 miesięcy.

Autor: Skarlet_b

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: luki

Data: 2011-01-12

Ile owoców jałowca takie trudne podanie dokładnego przepisu i wszystkich składników!?

Autor: annamarta

Data: 2009-12-28

a ile owoców jałowca

Autor: jan

Data: 2009-06-14

składniki, spirytus, cukier, woda. OK a gdzie jałowiec? No więc ile tych jagód???

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER