Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Jarzębiak

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
woda 1 szklanek
spirytus 1 litrów
jagody jarzebiny według uznania

Wykonanie:

Jarzębiny zrywamy z daleka od drogi "przemrażamy je" później dajemy na kilka min do piekarnika nagrzanego d0 150 stopni żeby zwiędły. 1 szk jarzębiny zalewamy 1 szklanki spirytusu. szczelnie zamykamy i odstawiamy do ciemnego miejsca na 3 miesiące. można do tego dodać później syrop z szklanki wody i szklanki cukru i odstawiamy znów na 3 miesiące.potem po odcedzeniu mamy słodka wódkę!

Autor: Skarlet_b

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER