Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Morelówka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 360 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pestki z moreli 5 sztuk
morele wydrylowane 2 szklanek
cukier 3 szklanek
woda 2 szklanek
spirytus 1 litrów

Wykonanie:

Zagotowujemy szklankę wody z cukrem, wrzucamy morele, pestki potem zagotowujemy. szczelnie przykryte odstawiamy w chłodne miejsce. następnego dnia syrop z moreli cedzimy przez geste sito, przelewamy do słoja, dodajemy spirytus i 2 szklanki wody, mieszamy i odstawiamy na 3 miesiące ale może w chłodnym miejscu stać nieco dłużej.

Autor: Skarlet_b

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: xcruelx

Data: 2009-05-03

a gdzie kupić te pestki moreli? całe pestki czy te jądra w pestkach?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER