Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Jajecznica na czerwono

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
boczek 200 gramów
papryka słodka 1 sztuk
cebula według uznania
pomidory 2-3 sztuk
ketchup 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Na patelni podsmażamy na złoto boczek pokrojony w kostkę lub plastry. Następnie wyciągamy go na talerz, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojone w drobną kostkę cebulę i paprykę,aż do zrumienienia cebuli. Do papryki i cebuli wbijamy jajka i mieszamy, następnie dorzucamy boczek i na końcu pokrojone w kostkę, sparzone pomidory(po uprzednim wycięciu nasion), ponownie mieszamy aż do ścięcia się jajek. Solimy i pieprzymy do smaku.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER