Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Bakaliowiec przekładany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 1 szklanek
cukier 2 szklanek
śmietana 1 szklanek
jajko 1 sztuk
soda 1 łyżek deserowych
ocet 1 łyżek stołowych
mak 3 łyżek stołowych
migdały według uznania
orzechy według uznania
inne bakalie według uznania
żółtka 3 sztuk
masło 1 kostek
mleko 1 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Utrzeć jajko z 1 szklanką cukru, dodać śmietanę, mąkę, sodę, ocet i wyrobić ciasto. Podzielić je na trzy części: do jednej dodać drobno posiekane bakalie, do drugiej mak, a do trzeciej kakao. Upiec trzy placki.
Krem:
Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę i trochę mleka. Resztę mleka zagotować, dodać jajka z mąką i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć dodając po trochu zimny budyń. Placki przełożyć kremem.

Autor: renataliw

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2009-04-28

mniamm

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER