Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Gazpacho na letnie dni

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 1/2 kilogramów
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
ogórek 1 sztuk

Wykonanie:

Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać. papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w małe cząstki. Podobnie jak cebulę, czosnek i ogórka. Zostawić niewielką ilość papryki, ogórka i cebuli, którą później sypie się gotowe danie. Obrane pomidory, ogórka, cebulę czosnek i paprykę zmiksować na płynną masę. dodać sól i pieprz. Można dodać trochę wody gdyby masa wyszła zbyt gęsta. Zmiksowaną zawartość przełożyć do miseczki i dodać 2 łyżki oliwy. Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na min. 30min. Przed podanie posyp zupkę odłożonymi wcześniej warzywami. można też posypać ją grzankami.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER