Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Filet z tuńczyka na ostro

Opis:

Zamiast tuńczyka polecam również łososia.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z tuńczyka 4 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek deserowych
jajka 1 sztuk
bułka tarta 8 łyżek stołowych
estragon suszony 1 łyżek deserowych
jogurt naturalny 150 gramów
chrzan 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
tłuszcz według uznania

Wykonanie:

Umyte filety osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Jajko rozmącić z solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z estragonem.
Filety moczyć w jajku, a następnie w bułce.
Na wysmarowanej tłuszczem folii położyć filety i piec.
Wymieszać jogurt z chrzanem.
Po upieczeniu podawać rybę, polaną sosem jogurtowo-chrzanowym.

Uwagi:

Zdrowe danie na mocne paznokcie i lśniące włosy.

Autor: Scully16

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Wert

Data: 2011-03-06

Wegetarianie nie jedzą RYB!

Autor: om

Data: 2009-12-25

Przepis uważam za mało udany. Ostry sos zabija smak delikatnej ryby. Poza tym pominięto takie detale jak czas pieczenia tuńczyka. Cyz należało go przed pieczeniem usmażyc??

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-28

smacznie

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER