Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Czosnkowe krewetki z papryką na ostro

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
oliwa z oliwek 60 mililitrów
czerwona papryka w proszku 1/2 łyżek deserowych
czosnek świeży 4 ząbki
krewetki 450 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
chilli 1 szczypta

Wykonanie:

Na patelni podgrzać oliwę z oliwek. Czosnek obieramy i kroimy cienko lub siekamy. Czosnek i paprykę wrzucamy na rozgrzany olej, uważając by czosnek się nie przypalił tylko lekko zrumienił. Do tego dodajemy obrane i gotowane krewetki (różowe), które wcześniej posypujemy solą, pieprzem i chilli. Całość dokładnie ale delikatnie zamieszać. Podgrzewać krewetki przez minutę na średnim ogniu, potem dodać drobno posiekaną natkę pietruszki i znowu zamieszać. Po kolejnej minucie krewetki są gotowe do podania.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ankatoki1980

Data: 2009-10-22

można też wrzucić do piekarnika

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-28

dobrze smażyć na masełku

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER