Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Ogórki w sosie winegret

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ogórek 2 sztuk
sałata 1 sztuk
koperek 1 łyżek stołowych
pietruszka 1 łyżek stołowych
mięta świeża według uznania
oliwa 6 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
dymka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania

Wykonanie:

Ogórki umyć, obrać i pokroić na plasterki a następnie plasterki przeciąć na pół. Koperek, zieloną pietruszkę i dymkę umyć i drobno posiekać. Przygotować sos. Rozetrzeć sól, pieprz i cukier z octem. Dodać oliwę i drobno posiekaną cebulkę. Wymieszać. Do miski włożyć ogórki, zalać połową sosu i wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem ułożyć na talerzu liście sałaty, na nich ogórki, posiekaną pietruszkę z koperkiem, polać resztą sosu i przybrać listkami mięty.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER