Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Deser angielski Triffle

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
biszkopty 1 szklanek
śmietana kremówka 90 mililitrów
mleko 3 szklanek
budyń waniliowy 1 sztuk
wino słodkie 2 łyżek stołowych
cukier brązowy 3 łyżek stołowych
truskawki 1 szklanek

Wykonanie:

Ugorowany na mleku budyń przykryć folią i wystudzić. Pokruszone biszkopty wsypać do żaroodpornych foremek i skropić alkoholem. Śmietanę ubić i połączyć z ostudzonym budyniem oraz z oczyszczonymi, pokrojonymi na plasterki truskawkami. Foremki napełnić tą masą i posypać cukrem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do chwili, aż na wierzchu utworzy się karmel. Deser podawać mocno schłodzony.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER