Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Budyń z ziemniaków

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szcypiorek według uznania
masło 5 dekagramów
jajka 4 sztuk
ziemniaki 40 dekagramów
parmezan 4 dekagramów
śmietana 65 mililitrów
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Ugotowane ziemniaki zmielić 2 razy w maszynce, utrzeć w misce z masłem, szczypiorkiem i pietruszką, posolić. wbić żółtka, dodać parmezan. białka ubić i dodać do masy. gotować 1,5 godz. na małym ogniu.

Autor: aisha40

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

no ciekawe bardzo

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER