Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki z parówkami i serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól 1 szczypta
mleko 1 szklanek
mąka według uznania
jajko 3 sztuk
olej według uznania
bułka tarta według uznania
keczup 6 łyżek stołowych
ser żółty 300 gramów
parówki 6 sztuk

Wykonanie:

Z 1 jajka, mąki, mleka i soli robimy ciasto naleśnikowe, o konsystencji gęstej śmietany, i na oleju smażymy naleśniki. Następnie na każdym naleśniku rozsmarowujemy łyżkę keczupu, na nim rozsypujemy żółty starty ser, i kładziemy parówkę. całość zawijamy i obtaczamy w jajku i bułce tartej. Tak przyrządzone naleśniki smażymy na złoty kolor,na wolnym ogniu, tak aby ser w środku się rozpuścił i parówka była ciepła.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: bunia

Data: 2011-03-28

To prawda, z piekarnika są chrupkie, pyszne i nie tak tłuste jak po smażeniu :)

Autor: Lela

Data: 2010-08-25

osobiście wole nie obtaczać ich w bułce i jajku... ;p parówki gotuje w wodzie ok.10min, kroje je wzdłuż i wkładam je razem z serem do naleśnika. potem wszystkie naleśniki umieszczam w piekarniku żeby roztopił się ser. ale jak kto lubi! ;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER