Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Biały sos

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
mleko 1/2 szklanek
kostka bulionowa drobiowo-wołowa 1 kostek
masło 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Masło topimy w garnku, dodajemy mąkę i mieszamy tak aby wyszła gładka konsystencja, następnie wlewamy pół kubka bulionu i pół kubka mleka i mieszamy ponownie do otrzymania gładkiej masy. Doprawiamy pierzem i posypujemy pietruszką

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: smerfetka111

Data: 2010-05-20

Pychotka mmmm

Autor: Dziękuje

Data: 2010-03-18

super przepis a jaki smaczny mmmm

Autor: ankatoki1980

Data: 2009-10-22

dziękuję :)

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-23

Super przepis!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER