Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zielona sałata z papryką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sałata główka 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
olej słonecznikowy 4 łyżek stołowych
ocet winny biały 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
przyprawa prowansalska 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

1.Sałatę płukamy i odsącza na sicie. Cebulę i paprykę kroimy cienko. Wszystkie składniki układamy w salaterce.
2.Olej rozcieramy z roztartymi w dłoniach ziołach prowansalskich, solą, pieprzem. Gdy składniki się połączą dodajemy cały czas ucierając ocet winny.
Polewamy sałatkę sosem.

Uwagi:

Sos powinien mieć pikantny smak i konsystencję lekkiego majonezu.

Autor: frezja1978

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER