Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Żurek na zakwasie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 75 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
zakwas do żurku 1/2 litrów
cebula 1 sztuk
boczek wędzony 15 dekagramów
śmietana 200 mililitrów
liść laurowy 1 sztuk
majeranek według uznania
woda 1/2 litrów
jajka 3 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Cebulę obierz, pokrój w drobna kosteczkę, boczek nieco grubiej. w rondlu rozgrzej olej, na nim zeszklij cebule. dodaj boczek i mieszając duś jeszcze przez chwilę. zalej wodą, dodaj listek laurowy i majeranek. przypraw solą i pieprzem. gotuj na małym ogniu przez 15 min.
do zupy wlej zakwas, wywieszaj i zagotuj. zabiel śmietaną. dopraw. jajka ugotuj na twardo, pokrój na cząstki. włóż do zupy.

Autor: aisha40

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Świetne i pyszne :))) Polecam !!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER