Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sos pieczarkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
mąka 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
słodka smietanka 12% 1/2 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
zielona pietruszka według uznania

Wykonanie:

Pieczarki obieramy i kroimy na 4 części jeżeli są niewielkie, na 8 jak są większe. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Kiedy się lekko zrumieni dodajemy pieczarki i dusimy aż wyparuje woda. Śmietankę mieszamy z mąką i dodajemy do pieczarek,zagotowujemy i przyprawiamy. Po zdjęciu z ognia dodajemy dużo siekanej pietruszki.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER