Użytkowników online: 24
kulinaria
« Powrót  

Muffinki migdałowe z białą czekoladą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 375 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier 120 gramów
Biała czekolada 200-250 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 375 mililitrów
masło 150 gramów
płatki migdałowe 45 gramów

Wykonanie:

Wymieszać osobno mokre składniki- (bez migdałów), osobno suche, następnie połączyć wszystko i wymieszać do względnego połączenia.
Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami lub wysmarowanych masłem do 3/4 objętości, posypać po wierzchu płatkami migdałowymi. Piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni.

Autor: Izka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Lusia

Data: 2009-04-24

Jadłam muffinki z białą czekoladą ale "trochę"inne.Przed pieczeniem do każdej babeczki była włożona mała kostka białej czekolady - to było pyszne,ale ten przepis też wypróbuję ,bo zapowiada się apetycznie :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER