Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupa ogórkowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe karkowina 300 gramów
ziemniaki 6 sztuk
ogórki kwaszone 250 gramów
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
liść laurowy według uznania
sól według uznania
śmietana według uznania

Wykonanie:

Mięso umyć i zalać wodą ok 2,5 litra. Gotować do zdjęcia szumu. Marchew obrać i starkować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pietruszkę obrać/ Do gotującego wywaru dodać ziemniaki, marchew, i pietruszkę. Wrzucić przyprawy.Gotować do miękkości ziemniaków.Dodać starkowane ogórki.Gotować jeszcze pod przykryciem ok. 30 minut

Uwagi:

Ogórki dodajemy aż warzywa będą miękkie.W kwaśnym środowisku ziemniaki nie będą dogotowane.6

Autor: marzeniew

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER