Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Bułgarskie miszmasz

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka strąki 4 sztuk
pomidory 4 sztuk
cebula 2 sztuk
bryndza 20 dekagramów
jajka 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
olej sojowy według uznania
papryka mielona według uznania

Wykonanie:

Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w nieduże kawałki. Rozgrzać w garnku tłuszcz, wrzucić paprykę i dusić na małym ogniu aż zmięknie. Pokroić cebulę i wrzucić do garnka aby się zeszkliła. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę i do garnka. Dodać ser. Mieszając dusić ok 5-8 min. Posolić i popieprzyć do smaku. Wbić jajka i trzymać na ogniu- mieszając- aż jajka się zetną. Podawać z pieczywem

Uwagi:

Bryndza lub utarta feta.

Autor: hanka902

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Domini4ka

Data: 2009-08-13

PYCHA DANIE!!!!

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Świetne i pyszne :))) Polecam !!!

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-19

Smacznie.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER