Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Jajka z łososiem i pastą kawiorową

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 10 sztuk
pasta kawiorowa łagodna 1 porcja
kawior 4 łyżek stołowych
koreczki helskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
łosoś wędzony 5 plastry
zielony groszek 100 gramów
majonez 2 łyżek stołowych
szczypiorek według uznania

Wykonanie:

Jajka uprzednio ugotowane obrać i przekroić na pół.Majonez wymieszać z pastą kawiorową,doprawić solą oraz pieprzem.Na połówkach jajek położyć koreczki helskie,odrobinę kawioru,kawałeczki łososia,kapary i udekorować kleksami z pasty kawiorowej.Groszek odsączyć z zalewy,przełożyć go na półmisek i na wierzchu ułożyć jajka.Posypać obficie posiekaną zieleniną.Groszek można też wymieszać z majonezem oraz posiekaną cebulą.

Uwagi:

Szczypiorek lub rzeżucha do dekoracji.

Autor: krysia15

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER