Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Gulasik drobiowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
piersi kurczaka 3 sztuk
cebula 2 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
mąka 20 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
papryczka chili 1 sztuk
zioła prowansalskie według uznania
Maga według uznania

Wykonanie:

Mięso umyć i pokroić w kosteczkę. Cebule pokroić w kostkę lub piórka. Następnie zeszklić na patelni. Na osobnej patelni rozgrzać resztę oliwy i lekko podsmażyć mięso.
Robimy zawiesinę do sosu: Mąkę mieszamy z wodą. W zależności jak sos chcemy otrzymać jeśli gęsty dodajemy więcej mąki a jak rzadszy więcej wody. Zawiesinę wlewamy do mięsa i dusimy. Przyprawiamy wedle uznania.
Podajemy z ryżem, kaszą gryczaną lub tradycyjnie ze ziemniakami. Smacznym dodatkiem będzie też surówka lub buraczki z chrzanem.
Smacznego!

Uwagi:

Do gulasiku możemy użyć różnego rodzaju mięsa w zależności od upodobań.
Gulasikiem możemy polać także ugotowany makaron.

Autor: karotka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER