Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Chili con carne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
mięso mielone 1/2 kilogramów
fasola czerwona 2 puszka
koncentrat pomidorowy 1 sztuk
chili według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Podsmażyć lekko na oleju cebulę, następnie dodać mięso i wyciśnięty czosnek, smażyć razem przez 3-4 min
Następnie dodać koncentrat pomidorowy(taki z kartonika) i odcedzoną fasolkę, gotować wszystko przez ok 3 min.
Doprawić przyprawami.
Najlepiej smakuje z grzankami :)

Uwagi:

Jeśli jest za rzadkie i mało pomidorowe można dodać koncentrat ze słoiczka (tudzież z puszki)

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: klasasama

Data: 2009-06-10

mniam

Autor: jadło_dajnia

Data: 2009-06-10

super przepis

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-28

tam gdzie czosnek tam mi smakuje

Autor: aisha40

Data: 2009-04-20

wszystkim smakowało:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER