Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Ryż z warzywami

Opis:

Wychodzi dość kleiste, można dodać dodatkowo starty ser, wtedy to w ogóle pyszne :)
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mieszanka warzywna 1/2 szklanek
cebula 1 łyżek stołowych
kostka bulionowa 1 sztuk
warzywko 1 łyżek stołowych
sól czosnkowa według uznania
pieprz według uznania
ryż 1 szklanek
olej według uznania
woda 2 szklanek
curry według uznania

Wykonanie:

- rozgrzać olej na patelni i wrzucić ryż, smażyć przez ok 2 min
- wlać 2 szklanki wody
- dodać:
- mieszankę warzywną, cebulkę, kostkę bulionową, warzywko i resztę przypraw (do smaku)
- woda musi odparować (ok 10-15min), jak już zostanie jej mało przykryć pokrywką patelnię by ryż zmiękł

Uwagi:

Jeśli ryż jest twardy (na sam koniec) zdjąć z ognia i zostawić pod przykryciem na kilka min.

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER