Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kruche Babeczki

Opis:

Te kruche babeczki są wprost przepyszne i dosłownie rozpływają się w ustach;)
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 50
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier waniliowy 1 porcja
zimna woda 3 łyżek stołowych
cukier 3 dekagramów
żółtka 1 sztuk
margaryna 15 dekagramów
mąka 30 dekagramów

Wykonanie:

Ze wszystkich składników zagnieść kruche ciasto. Następnie schłodzić w
lodówce przez godzinę. Rozwałkować ciasto i wykrawać małe kółeczka
za pomocą foremki lub małej szklaneczki. Kółeczkami wylepiać foremki
babeczek. Ułożyć foremki na blaszce i piec w temperaturze ok 180-200 stopni
przez 15-20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu odczekać aż wystygną i
wyjąc z foremek.
Gotowe babeczki napełniać masą kajmakową.Udekorować według uznania.
SMACZNEGO!

Uwagi:

W zależności jakie wielkości foremek użyjemy ilość sztuk babeczek może ulegać zmianie.

Jako kremu do wypełnienia babeczek można użyć jakiejkolwiek ulubionej masy. Dekorujemy groszkami czekoladowymi, orzechami, migdałami, rodzynkami, daktylami itd....

Autor: karotka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER