Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Sos z borowików

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
borowik 500 gramów
masło 6 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
natka pietruszki według uznania
curry według uznania
pieprz według uznania
bulion według uznania
sos worcester według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone grzyby drobno pokroić, udusić z cebulą na połowie masła, posypać mąką i zrumienić. Z reszty masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić bulionem i dodać do uduszonych grzybów. Zagotować i przyprawić. Na koniec wlać śmietanę, sos Worcester i pietruszkę.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER