Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Chudojewka ( zupa czosnkowa )

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
serki topione 2 sztuk
bulion 1 litrów
czosnek 3-4 ząbki
szynka gotowana według uznania
grzanki według uznania
pieprz według uznania
zioła według uznania

Wykonanie:

Do gotującego bulion wrzucić serki topione,pokrojoną w kostkę wędlinę, pieprz oraz zioła do smaku( koperek,majeranek itp). Mieszać aż serki się rozpuszczą. Na sam koniec dodać świeżo wyciśnięty czosnek. Po nalaniu zupy do talerzy wrzucić grzanki( można dodać szczypiorek ).

Uwagi:

Zupka doskonale rozgrzewa, świetna na zimowe wieczory, z większą ilością czosnku potrafi postawić na nogi najbardziej przeziębionego człowieka! :)

Autor: Kasia i Tomek

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER