Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Zupa z topionym serkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser topiony śmietankowy 20 dekagramów
żółtko 1 sztuk
śmietana 1/2 szklanek
rosołek warzywny 2 kostek
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 4 gałązki

Wykonanie:

Zagotować rosołek w 1 litrze wody. odstawić z ognia i dodać pokrojony serek topiony. Mieszać lekko podgrzewając aż do całkowitego rozpuszczenia serka. Rozkłócić żółtko ze śmietaną, wlać do gorącej zupy i zdjąć z ognia. Posypać posiekaną bazylią. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Autor: renataliw

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER