Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Karkówka pieczona

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 1590 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
karkówka 2,5 kilogramów
pieprz według uznania
sól według uznania
papryka czerwona słodka według uznania
przyprawa kucharek według uznania
majeranek według uznania
czosnek garnulowany według uznania

Wykonanie:

Karkówkę natrzeć przyprawami według uznania (wszystko zależy od wielkości mięsa) i odstawić na 24godz do lodówki. po tym czasie karkówkę należy włożyć do rękawa do pieczenia i piec w rozgrzanym do 180st piekarniku około 2,5godz. Na 5 min przed końcem rozciąć rękaw i pozostawić w piekarniku na ten czas. Tak przyrządzoną karkówkę można podawać pokrojoną w grube plastry z ciemnym sosem na ciepło lub na zimno jako wędlinę do chleba.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: do autora dred

Data: 2011-07-02

Nawet nie probuj i tak by ci nie wyszlo.

Autor: dred

Data: 2011-01-10

kucharek, rękaw....pffffff nawet nie będę próbował.

Autor: onaja175

Data: 2009-10-31

Robię ją identycznie i paluszki lizać

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER