Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Filet z kurczaka w kokosie

Opis:

Można również filet pociąć na kawałki i zrobić z niego koreczki wystarczy tylko dodać takie owoce jak truskawki winogrono czy ananas i ser również świetnie się sprawdza :) polecam
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet 160 gramów
kokos 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz 1 szczypta
olej 100 mililitrów
brzoskwinia 1 sztuk

Wykonanie:

Fileta z kurczaka należny rozbić tłuczkiem oprószyć przyprawami i panierować w mace następnie w jajku i w wiórkach kokosowych .Tak panierowanego kotlecika smażyć na niezbyt rozgrzanej oliwie aż się zarumieni następnie po zdjęciu z patelni położyć na nim polówkę brzoskwini i potrzymać ok 5 min w rozgrzanym piekarniku .

Uwagi:

Tak sporządzony filet z kurczaka świetnie nadaje się na obiadek z salatami z dodatkiem aromatycznych dresingów takich jak ogrodowy czy bazyliowy świetnie sprawdza się na letni obiad w ogrodzie

Autor: adrian1239

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER