Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Amerykańskie Brownies

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 10
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
masło 160 gramów
jajka 4 sztuk
czekolada gorzka 180 gramów
kawa rozpuszczalna 1 łyżek stołowych
cukier 1 i 1/4 szklanek
aromat waniliowy kilka krople
sól 1 szczypta

Wykonanie:

Masło i czekoladę roztopić w mikrofalówce lub w garnuszku, przestudzić.
W misce roztrzepać jajka, cukier, wanilię, kawę rozpuszczoną w odobinie wody. Wsypać mąkę i szczyptę soli, przełożyć do masy jajecznej i dokładnie zmiksować. Następnie wlać roztopioną czekoladę.

Do formy 15x25 cm, wysmarowanej wcześniej masłem wlać masę. Piec około 30 minut w 180stC. Sprawdzić patyczkiem. Brownie jest ciastem mokrym, ale na patyczku nie powinno być surowego ciasta.
Ciasto najlepiej polać czekoladową polewą-ale raczej gorzkawą, niż zbyt słodką.

Uwagi:

Ciasto wygląda trochę jak zakalec, ale taka jego natura:) Jest za to pyszne, wilgotne, mięciutkie:)

Autor: Izka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

dobre

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER