Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Buraczki na ostro

Opis:

doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs,pieczeni...i nie tylko :)
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz mielony 1/2 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
cukier 1/3 szklanek
ocet 1/3 szklanek
woda 1/3 szklanek
papryczka chili 1 sztuk
papryka czerwona 20 dekagramów
cebula 20 dekagramów
burak czerwony 1 kilogramów
papryka ostra w proszku 1/4 łyżek deserowych

Wykonanie:

Buraczki umyć i ugotować w skórce.
Po ugotowaniu ostudzić,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Paprykę i papryczkę chili oczyścić i pokroić w paseczki.Cebulę obrać,przekroić na pół a potem w piórka.
W garnku zagotować wodę z octem,cukrem,mieloną papryką,solą i pieprzem.Włożyć pokrojoną paprykę i cebulę i gotować do miękkości.
Dodać starte buraczki,przemieszać i wszystko razem zagotować na małym ogniu ok.10 min.- odstawić.
Podawać do obiadu schłodzone.


Uwagi:

nie należy się obawiać,że buraczki będą za bardzo pikantne - są super

Autor: Lusia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ciopcik

Data: 2009-04-19

w sumie standardowy przepis, ale polecam

Autor: Ania

Data: 2009-04-15

super,są pyszne

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER