Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Babka kokosowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 65 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 25 dekagramów
masło 20 dekagramów
jajka 2 sztuk
cukier 20 dekagramów
bułka tarta 1 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
wiórki kokosowe 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

1.Wiórki kokosowe wsypać na wrzące mleko, ugotować i przestudzić.
2.Jajka utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę. Połączyć z ugotowanymi wiórkami.
3.Mąkę i bułkę tartą połączyć i przesiać do ciasta. Wymieszać aż składniki się połączą pod koniec mieszania dodając proszek do pieczenia.
4.Piec w temperaturze 180st C przez około 50minut

Uwagi:

Zaraz po upieczeniu babkę wyjąć z formy na drewnianą deskę do ostygnięcia.

Autor: frezja1978

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Scully16

Data: 2009-04-15

Z wiorkami... Pycha

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER