Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Chaczapury z brynzą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gotowy spód do pizzy 1 sztuk
Brynza 25 dekagramów
twaróg 25 gramów
koperek według uznania
sól 1 łyżek deserowych
cebula zielona 3 łodyga
masło 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Spód do pizzy pokroić na cztery równe kawałki, następnie każdy z nich rozkroić do połowy wzdłuż ( tak żeby można było włożyć nadzienie)
Bryznę, twaróg, pokrojony koperek, sól, pieprz dokładnie wymieszać.
Następnie nadziewać ciasto masą i pokrojoną zieloną cebulką.
Takie chaczapuri wykłada się na patelnie i podsmaża się na maśle do roztopienia się masy.Podawać na ciepło.

Autor: katja

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

nawet, nawet

Autor: Izka

Data: 2009-04-20

...interesujące.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER