Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z wedzonej makreli z kuskusem

Opis:

Sałatka jest sycącą i naprawdę pyszna!!!
doskonale smakuje polana sosem jogurtowo czosnkowym ale bez tego tez jest super...
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z wędzonej makreli 150 gramów
kuskus 100 gramów
brokuły 30 gramów
koperek 1 łyżek stołowych
mieszanka orzechow 1 łyżek stołowych
suszone morele 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
bulion warzywny według uznania
papryka 1 szczypta

Wykonanie:

Kuskus zalewamy wrzącym bulionem warzywnym tak, żeby dokładnie go zakryć i aby poziom wody był o 1 cm wyższy niż poziom kuskusu, przykrywamy i odstawiamy na 10 minut. Gdy jest gotowy, rozdrabniamy go widelcem, dodajemy ugotowane i drobno posiekane brokuły, posiekany koper, pokrojona morele i rozgniecione orzechy, wlewany sok z cytryny (zazwyczaj wystarcza polówką cytryny) i dokładnie mieszamy, dodając na końcu szczyptę papryki.
przekładamy kuskus na talerz i układamy na nim makrele. Gotowe

Autor: haha_oya

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER