Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Torcik biały truskawowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cytryna 1 sztuk
rum 1/3 szklanek
wywar herbaty 3 sztuk
cukier puder 1/2 szklanek
truskawki mrożone 500 gramów
śmietanka kremowa 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 6 sztuk
cukier puder 1 szklanek
mąka tortowa 1 szklanek

Wykonanie:

Ciasto:
Białka jajek ubić z ze szklanką cukru i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Dodać żółtka ubijając. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać na wolniejszych obrotach. Ciasto wylać na średniej wielkości natłuszczoną i wysypaną mąką torownicę i piec 30 minut w temp. 200-220 stopni Celsjusza.
Masa do przełożenia: Ubić śmietankę z 1/2 szklanką cukru na sztywno.Truskawki rozmrozić.
Przekroić wystudzone ciasto na trzy lub dwa placki.Nasączyć herbatą z dodatkiem rumu lub cytryny.Nałożyć truskawki jedna przy drugiej.Przygotowaną masę nakładać szpatułką na warstwę truskawek..Nałożyć następny placek i postąpić podobnie. Wierzch toru i boki pokryć bitą śmietaną . Udekorować truskawkami.

Uwagi:

Szybkie przygotowanie i efektowny wynik.

Autor: marzeniew

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER