Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Pizza z pikantną nutką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
przyprawa do pizzy według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
ser żółty 4 łyżek stołowych
oliwki 80 gramów
salami 150 gramów
pieczarki 150 gramów
papryka zielona 1/2 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
porcji ciasta drożdzowego 100 gramów
papryka czerwona 1/2 sztuk

Wykonanie:

Ciastem wyłożyć natłuszczoną łyżeczką oliwy okrągłą blachę. Posmarować je resztą oliwy. Obłożyć pokrojonymi w plasterki: papryką, pieczarkami, oliwkami i salami. Oprószyć łyżeczką przyprawy kuchni włoskiej komis, serem, solą i pieprzem. Piec 10-12 minut w temp. 220 st. C

Autor: biedronianinja22

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER