Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sos beszamelowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 60 gramów
mąka 0.25 szklanek
mleko 2 szklanek
ser żółty 300 gramów

Wykonanie:

Masło stopić w rondlu, wsypać mąkę. Smażyć na małym ogniu około 2 minut aż zasmażka się zarumieni. Zdjąć z ognia i stopniowo wlewać mleko nieustannie mieszając. Wstawić na ogień i zagotować mieszając, aż sos zacznie bulgotać i gęstnieć. Gotować 2 minuty po czym dodać ser po czym mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER