Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Fasola meksykańska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czerwona fasola w puszce 4 sztuk
cielcina mielona 500 gramów
sok wielowarzywny 750 mililitrów
mieszanka przyprawy taco 1 sztuk
pieczywo 500 gramów
ser żółty 300 gramów

Wykonanie:

Mięso podsmażyć w małej ilości tłuszczu lub beztłuszczowo. Drewnianą łopatką starać się rozdrabniać podczas procesu drobiny mięsa.Dodać przyprawę taco mieszając. Zalać potrawę sokiem. Fasolę odsączyć i dodać do gotującego się dania.Gotować wolno pod przykryciem do 102 godziny. Podawać w bulionówkach. Posypać starkowanym serem.Dodatek pieczywo.

Uwagi:

Potrawa łatwa w przygotowaniu. Jeżeli nie ma gotowej przyprawy taco można użyć swojej mieszanki ziół z zawartością pieprzu cayen, ostrej papryki i innych

Autor: marzeniew

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-05

Aż 102 godzin nie gotujemy hihihi .Najwyżej 40 minut

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-05

Namawiam

Autor: krysia15

Data: 2009-04-03

OO...znam ogórki po meksykańsku,ale fasoli jeszcze nie próbowałam robić...;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER