Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Pasztet drobiowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wątrobka drobiowa 500 gramów
boczek lub słonina 500 gramów
cebula 500 gramów
gałka muszkatołowa 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Drobno pokroić boczek/słoninę - stopić na patelni, dodać cebulę i wątróbkę.
Całość ostudzić i zmielić dwa razy - dodać gałkę muszkatołową, pieprz i sól

Uwagi:

Przypraw nie należy dodawać w czasie smażenia.
Pasztet można zapiec w piekarniku w małych foremkach i podawać na ciepło z ziemniakami lub grzybami.
Boczek lub słonina.

Autor: izabelas1

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER