Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Lazania z parówkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szpinak 300 gramów
parówki cienkie 8 sztuk
keczup 5 łyżek stołowych
papryka kolorowa 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
mleko 2 szklanek
makaron lazania 200 gramów
ser żółty 100 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony szpinak zblanszować w osolonym wrzątku przez 3 min, aż liście opadną. Osączyć, ostudzić. Parówki obrać z osłonek, posmarować keczupem i zawinąć w liście szpinaku. Oczyszczoną paprykę pokroić wzdłuż na paski.
Beszamel: w rondelku roztopić masło, oprószyć mąką i smażyć na złoty kolor. Zasmażkę rozprowadzić wlewanym stopniowo mlekiem. Sos zagotować cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Doprawić do smaku gałką, solą i pieprzem.
Na dno żaroodpornego naczynia do zapiekania wlać kilka łyżek sosu. Ułożyć płaty lazanii, a następnie warstwę parówek poprzekładanych paskami papryki. Polać beszamelem i posypać startym żółtym serem. W ten sam sposób ułożyć kolejne warstwy lazanii, aż do wyczerpania składników. Wierzch polać sosem i posypać startym żółtym serem. Zapiekać 45 min w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: mychaa.

Data: 2010-08-25

dobree ? ;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER